Olaines panorāma
2020.gada jūnijā pieņemti ekspluatācijā maģistrālo ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu 1. posma izbūves darbi

2020.gada jūnijā pieņemti ekspluatācijā maģistrālo ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu 1. posma izbūves darbi

2020.gada jūnijā  pieņemti ekspluatācijā maģistrālo ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu 1. posma izbūves darbi

            Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda (KF) projekta “Ūdenssaimniecības attīstība Jaunolaines lielciemā, III kārta” (Nr. 5.3.1.0/17/I/009) realizācija tiek  īstenota divos  savstarpēji saistītos posmos.  Ņemot vērā, ka būvdarbi norit apsteidzot sākotnējo būvdarbu grafiku (darbus bija plānots pabeigt 2021.gada aprīlī)  sagaidāms, ka jau 2020.gada projekta realizācija  pilnībā tiks pabeigta un visiem projekta teritorijā dzīvojošiem iedzīvotājiem būs iespēja saņemt centralizētos ūdensapgādes un kanalizācijas  pakalpojumus.

2020.gada jūnijā pieņemti ekspluatācijā projekta 1.posma realizācijas laikā izbūvētie ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli. Projekta 1. posms aptver sekojošas Jaunolaines ciema teritorijas: Mazo Imantu ielu, Imantu ielu,  Ālupes ielu, Ganu ielu,  Mazo Ganu ielu, Svētupes ielu un Zilupes ielu. Pašlaik jaunizbūvētiem ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem jau ir pieslēgti 33 nekustamie īpašumi, līdz ar to šos pakalpojumus izmanto 33 mājsaimniecības augstāk minētajā teritorijā.

Pašlaik tuvojas noslēgumam projekta 2. posma izbūves darbi, kas aptver Jaunolaines ciema tā saucamo Lubaušu teritoriju. Arī  šajā teritorijā jau ir pieejami centralizētie ūdensapgādes pakalpojumi, kā arī  augustā sāks darboties centralizētā kanalizācijas sistēma.

Atgādinām projekta teritorijas individuālo māju īpašniekiem,  ka ūdensapgādes un kanalizācijas pieslēguma  izbūvi sava īpašuma teritorijā organizē pats nekustamā īpašuma īpašnieks par saviem līdzekļiem.

Lai pieslēgtos izbūvētajiem  ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem ir jāveic sagatavošanās  darbi, tai skaitā:

  • jāpieprasa  SIA “Zeiferti”  tehniskos noteikumus  ūdensapgādes un kanalizācijas pieslēgumu ierīkošanai;
  • saskaņā ar SIA “Zeiferti” izsniegtiem tehniskajiem noteikumiem jāizbūvē  ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli sava īpašuma teritorijā līdz savienojuma vietai  ar SIA „Zeiferti” tīkliem;
  • jānoslēdz līgums ar SIA “Zeiferti”  par ūdenssaimniecības  pakalpojumu sniegšanu.

Jautājumu  gadījumā, par  darbu norises kārtību aicinām sazināties ar SIA „Zeiferti” pārstāvi - Viesturu Liepu (tel. 26411988).

Izbūvētie  ūdensapgādes un  kanalizācijas tīkli ir pieslēgti esošajai  Jaunolaines ciema ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai un iekļausies vienotā Jaunolaines ciema  un Stūnīšu ciema sabiedrisko pakalpojumu tarifu zonā.


Vispārējās ziņas par projektu

 Projekta realizācija tiek finansēta no ES KF līdzfinansējuma un Olaines novada pašvaldības ieguldītiem līdzekļiem SIA „Zeiferti” pamatkapitālā.

2018.gada 15.martā starp SIA “Zeiferti” un VA “Centrālā finanšu un līgumu aģentūra” tika noslēgts civiltiesiskais līgums par ES KF projekta “Ūdenssaimniecības attīstība Jaunolaines lielciemā, III kārta” (Nr. 5.3.1.0/17/I/009) realizāciju. Projekta īstenošanas kopējās izmaksas (bez PVN) ir 2 887 114 eiro, tai skaitā piešķirtais ES KF līdzfinansējums 935 022 eiro.

Pēc iepirkuma procedūras veikšanas 2018.gada 18.novembrī starp SIA “Zeiferti” (kā būvdarbu pasūtītāju) un SIA “ĢL Konsultants” (kā būvdarbu veicēju) tika noslēgts līgums par būvdarbu veikšanu ES KF projekta “Ūdenssaimniecības attīstība Jaunolaines lielciemā, III kārta” (projekta identifikācijas Nr. 5.3.1.0/17/I/009)” realizācijai. Kopējās būvdarbu izmaksas (bez PVN) ir 2 640 770,00 eiro (divi miljoni seši simti četrdesmit tūkstoši septiņi simti septiņdesmit eiro un 00 centi). Būvdarbu izpildes termiņš – 30 mēneši.

Līguma ietvaros Jaunolaines ciema individuālās apbūves teritorijās no Imantu ielas līdz Austrumu ielai tiks veikti šādi būvdarbi: 

  • pašteces kanalizācijas izbūve – L 8 746 m;
  • vakuuma kanalizācijas izbūve – L 9 406 m;
  • vakuuma kanalizācijas sūknētavu izbūve – 2 gab.;
  • spiediena kanalizācijas sistēmas izbūve – L 2 855 m;
  • kanalizācijas sūkņu staciju izbūve – 2 gab.;
  • maģistrālo un sadalošo ūdensapgādes tīklu izbūve – L 13 276 m.

Projekta mērķis ir nodrošināt iedzīvotājiem pieejamību sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu izmantošanai to starp uzlabot pakalpojumu kvalitāti, nodrošināt kvalitatīvu dzīves vidi, samazinot vides piesārņojumu un ūdenstilpņu eitrofikāciju, un veicināt ES direktīvu prasību izpildi ūdenssaimniecības jomā.

 

V. Liepa

SIA “Zeiferti” valdes loceklis